Vi lever för hockey på den här gatan !

     Datum: 2008-03-22 Kl: 11:08:20
På min gata har vi en väldigt stor kärlek för olika spoter där främst fotboll och hockey. Här i min familj är man inte värd att bo hemma om man till exempel inte vet vem som vann Hockey-SM eller Fotbolls-VM osv. Vi planerar våra dagar och aktiviteter utifrån olika matcher. Dock är inte min familj värst på det här stadiet, utan våra grannar är snäppet värre.

Ett exempel ur deras familj är när dom hade köpt en ny gungställning till deras barn. Då skulle pappan i familjen gjuta fast den och i cementen skrev han "FBK" eftersom han är ett stort fan av Färjestad. När detta sedan hade stelnat visade han det för sin fru och hon blev rent ut sagt rasande. Så hon flög in i huset och ringde och anmälde deras barn till Leksands supporterklubb till hämnd eftersom hon lever för Leksand.

Men idag är det ju då påskafton vilket betyder att Färjestad och Frölunda spelar match och vinnaren tar sig till semifinal. Våra grannar är just denna dag, eftersom det är påskafton bortbjudna till kompisar. Detta tynger pappan i familjen något så oehört eftersom han kommer missa matchen. Men han gav sig inte i första taget och kämpade för att få sin vilja igenom genom att fråga sin fru om han möjligtvis inte kunde komma lite senare till påskfirandet men det blev ett tvärt nej från hennes sida. (Det hade självklart varit annorlunda om Leksand hade spelat.) Så nu har han istället kommit på en lösning som får duga. Den går ut på att han ska skjussa ut videon till en kompis som ska få spela in matchen åt honom. I morgon ska hans fru åka och hämta videon för han kan inte göra det själv för då kommer han kunna läsa i ögonen på kompisen vem som vann har han fått för sig. Och från och med ikväll är hela deras familj isolerade från omvärlden. Alla telefoner kommer vara avstänga, ingen får sätta på tv eller dator och dom får absolut inte ha på radion eller köpa någon tidning. Matchresultatet får absolut inte komma ut förrens efter han har fått se matchen, allt för att inte förlora själva känslan som man har när man tittar på en match.

Pappa har dock funderat på att sätta upp ett stort lakan på vårt och skriva vilka som vann så att det är det första han ser när han stiger upp på morgonen. Men jag tror han skiter i det för då lär vi efter det behöva anmäla oss till "Grannfejden". Så jag tror vi också isolerar oss så att vi inte förlorar vänskapen med våra grannar (:

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0