Måndag !

     Datum: 2009-08-31 Kl: 22:41:32
Idag var jag ledig vilket det känns som att jag är varenda dag men ändå inte.

Jag har passat Kongo idag och vi vandrade i skogen med min mamma. När Jonas kom hem blev hunden helt galen. Han kastade sig över honom och slickade och pussade så glasögonen flög av och det yrde päls i hela rummet.

Jag hade även körlektion idag och den gick utmärkt. Vi övade parkering och jag var faktiskt riktigt bra på det vilket är ett under för hemma funkar det inte alls. Efter körlektionen festade jag och mamma till det och åkte lite McDrive. Måste säga till min kärskolelärare att vi övar mer på momentet "McDrive" för det sitter inte rikigt än känner jag.

Bäst att sova nu för väckarklockan ringer klockan fem imorgon för uppstigning så att jag hinner duscha.


Ett jäkla rännande !

     Datum: 2009-08-30 Kl: 22:33:34
Igår så Jonna och höll mig sällskap för alla andra i min närhet var inte i min närhet utan lite var stans. Vi gjorde dock inget speciellt förutom att vi åt och glodde på tv för resten av kvällen och natten gick åt att agera privatchaufför åt Amanda var helst hon behagade resa. Så vi var tre vändor i Smålanstenar, två gånger på Sigges och en gång i Gislaved vilket reulterade att vi var hemma och kunde gå och lägga oss halv fyra, men vem kunde somna då bara för det ? Ja, det var ett jäkla rännande !

Jag tog föressten med mig lite kläder hem från Amanda igår under kvällen. Hon har så mycket kläder att det inte märks om jag tar några gamla trasor ur garderoben med mig hem och secon hand är ju det nya har jag hört ...




Den som spar, den har !

     Datum: 2009-08-29 Kl: 17:31:29
Vid matbordet ...

Jonas:
Erkänn att du har gömt colan ? ( Han ser mitt glas fullt med cola)
Jag: Ja !
Jonas: Jag visste väl det. (Så häller han upp mjölk i sitt glas.)

Jag är bra på att få vissa drycker att räcka längre, för de räcker ju mycket längre om bara en dricker av det.

Mycket snack, lite verkstad !

     Datum: 2009-08-29 Kl: 14:25:45
Idag har det konverserats i familjen Lundberg. Det har disskuterats sommarstugor till förbannelse. Mina föräldrar kan aldrig bestämma sig vad dom vill ha sommarstuga någonstans och om dom ens vill ha någon så jag lade mig i lite och kom med förslag och tryckte på lite.

Jag lade även fram förslaget att vi skulle åka till London i höst och det ska jag nog få igenom rätt smärtfritt. Bara man trycker på, på rätt sätt och vid dom rätta tidpunkterna så ska det här nog gå vägen och tur för mig på samma gång att jag är väldigt bra på det. Jag är faktiskt väldigt bra på att prata och låta ordentlig och förnuftig när jag lägger fram sådana förslag även fast man inte kan tro det. Vi får se hur det här slutar ...

Studiedag och födelsedag !

     Datum: 2009-08-28 Kl: 12:28:56
Idag har JB gett mig hemstudiedag och den var verkligen behövande. Vi fick ingen hemuppgift denna gången så jag är helt ledig idag och sitter bara här men ack vad skönt det är !

Min friendos Paulina fyller år idag med. Ett hejdundrande kalas hade man kunnat hoppa på men det blir det ikke, hon ska på träningsläger istället. Så jag undrar vad jag ska göra idag och om det händer något här i småstaden ?

HAPPY B - DAY ♥


Låt mig sova !

     Datum: 2009-08-27 Kl: 21:46:54
Jag är så trött och jag har så ont i kroppen så jag vill bara sova. Att praktisera är inte mänskligt och det är alltid första dagen som är värst vilket var idag. En onödig första dag med tanke på att det inte kommer bli någon andra dag imorgon, då är jag ledig och tack gud för det !

På praktiken så klippte jag två barn, gjorde lite skitjobb och sprang till posten. Jag är verkligen bra på att springa ärenden måste jag säga.

Kom hem lite efter sex och han slänga i mig lite mat innan Rebecca kom som jag slingade och klippte. Var färdig runt halv nio och då stupade jag i soffan.

Nu är jag så trött så jag ska sova redan även fast jag är ledig imorgon.
Gothen natten !

Haircut !

     Datum: 2009-08-26 Kl: 20:34:26
They have cut it all off !

Men han är ändå alltid snygg.

Bild: Posh24


Jag tränade !

     Datum: 2009-08-26 Kl: 20:22:43
Igår tränade jag för första gången på flera år och herregud vad jag tränade. Jag hoppade och dansade och hela baletten ! Men nej tyvärr så liknade det inte någon dans på långa vägar. Jag liknade mest en raggmunk med diverse ryckninngar eller något i den stilen. Men vad jag blev varm ! Svetten rann som aldrig förr så jag ficks stupa in i duschen så fort jag kom hem.

Jaja, idag bärde det av till skolan i pissregn medans jag visste att Hang låg hemma och sov eftersom alla tvåor var lediga idag. Det tog emot så mycket. Men vi hade egen hårvård så jag & Sofia slingade håret bara men jissus vad skillade vi har blivit på det. Vi han båda två innan lunch och då var det med både folieslingor och hätta plus lite väntetider och annat. Det gick i en rasande fart och efter lunch klippte vi varandra lite och sen tog vi med oss Linn och gick till H&M.

Nu är jag hemma själv och bara är. Är trött som vanligt och imorgon är det praktik. Kommer ha det varenda torsdag och fredag hela trean. Kan bli kul, kan bli tråkigt.

För övrigt träffade jag lärar Martin vid korvkiosken här hemma idag !? Snacka om att jag blev förvånad och han med. Jag ertappade honom med att käka snabbmat, han som går på dieter och har personlig tränare. Inte bra.

Ha'et !

Tisdag !

     Datum: 2009-08-25 Kl: 18:20:21
Jag trodde att denna veckan skulle gå fort men nu känns det som att den aldrig kommer att slut även fast vi är lediga på fredag. Idag hade vi bara en lektion, Samhällskunskap/Religion. Var hemma redan ett och var så trött så råkade sätta igång larmet i huset så securitas ringde, lite pinsamt. Sen gick jag upp och deckade i soffan ett tag.

Var ute och övningskörde med mamma en sväng. Gick bra förutom att jag inte kunde starta en gång men tillslut kom jag iväg och då fattade jag att jag hade startat på trean. Tycker  ändå att det var ganska bra av mig att lyckas starta på trean även om det inte var meningen.

Snart ska jag iväg och träna med Hang. Ja, ni hör ju hur det låter. Jag tränar inte, men idag ger jag det en chans. Återkommer med resencioner från det senare.

Jag lärde även Lisa ett nytt ord idag, "apartheid". Väldigt stolt över att varken Sofia eller Lisa visste var det var, när jag visste det.

Måndag !

     Datum: 2009-08-24 Kl: 22:11:15
Började inte förrens tjugo över tolv idag men eftersom bussarna går oacceptabelt dåligt så måste jag åka redan kvart över tio. Det resulterade i att jag fick sprinag till bussen och jag var så sen så till och med Hang skickade sms och undrade vart jag var.

Vi fick kanon god mat i skolan idag, någon fisk. Efter lunch hade vi projektarbetstid. Jag & Sofia spånade som sjutton och kom faktiskt en bit på vägen. Våra kära lärare har i alla fall fått i uppdrag att dra i sina trådar så kommer vi tillbaka om en vecka för att se vad dom har frått fram.

Klippte Fidde efter skolan och sen hade jag en timmes "ledigt" innan grannen Felix kom för att friseras lite. Vi har en liten tradition att han alltid kollar på en film medans jag klipper och sen när jag har klippt färdigt kollar vi färdigt på filmen ihop. Idag hade han med sig "Allt flyter" som handlade om ett gäng gubbar som ska börja träna konstsim. Den kan jag rekomendera !



Kräftskiva hos Marcus !

     Datum: 2009-08-23 Kl: 14:22:11
Igår var det kräftskiva hos Marcus för hela slanten ! Det var snittar, pajer, kräftor, hattar och sånger. Mitt i allt fick vi göra en liten avstickare till Smålandsstenar för att hämta kvarglömd dricka men det var kul det med. Resten av kvällen underhöll jag mig faktiskt mest med Stephanie och jag hade rikigt kul. Hon är ju en klass för sig själv ibland den damen...

Jag tog bara bilder första delen av kvällen så det blir några där ifrån.

Paulina & Mathilda

Jag & Giang


Stephanie

Amanda & Ida

Killar & Killar


Och till sist en video där Stephanie dödsseriöst spelar piano !



Ledighetskommiténs prisutdelning !

     Datum: 2009-08-22 Kl: 16:13:59
Minns ni detta inlägget som jag skrev för ett tag sen ?

"Igår när jag kom hem så hade Ledighetskommitén "gatutillställning" som dom så fint kallar det. I Ledighetskommitén ingår:

Min pappa = Ordförande pga högst ålder dvs mest livserfarenhet.
Grannen Ola = Ständig sekreterare
Grannen Jani = Ledamot pga att han kom sist till gatan.


Denna gånger var det luftgevärsskytte som gällde som tydligen är en tradition. Med lite alkohol vid sidan om så ska dom skjuta på en liten tavla och den som vinner efter avslutad omgång får ett pris. Priset har dom dock inte hittats på en men det ska i alla fall bli ett vandringspris. Fruar och barn får under pågående tävling stå vid sidan om och heja på. Eller så var dom också tillåtna att vara med och delta, jag vet inte riktigt, jag avstod i alla fall från att skjuta. "



Igår skedde prisutdelningen till detta spektakel som gick till Ola detta året. Eftersom min pappa i år har tagit denna tradition till nya höjder så har han fixat en riktig pokal som ska fungera som vandringspris framöver. Det är ingen liten pokal heller utan den största som gick att få tag i. Helt plötsligt insåg alla hur viktigt det började bli att faktiskt vinna denna årliga tävling.




Tired & Alone !

     Datum: 2009-08-21 Kl: 21:00:55
Dagen har varit meningslös. Vaknade upp vid fem av att regnet öste ner. Gick upp sen och åkte till skolan där vi verkligen inte gjorde någonting av värde idag. Vi satt i stort sett bara och väntade på att få våra datorer hela förmiddagen. Vi skulle planera lite för projektarbetet också men jag & Sofia kom inte så långt. Men vi ska spåna i det senare.

Vi fick sluta vid lunch så tog jag bussen hem och direkt till salongen för att kolla upp praktikplats. Platsen är kirrad.
Sen jag kom hem har jag bara legat helt död i soffan och sovit lite. Jag är helt slut så nu ligger jag i min kungliga säng och kollar på tv och klockan är bara nio. Alla mina vänner och resten av kommunens ungdommar är på Insparken. Jag funderade på att gå men jag är så trött så jag hoppar det och alla i min ålder är ju bara chaufförer ändå, så jag hoppas att jag inte missar något alldeles för spekatulärt.

Ååh, imorgon kommer Hanna hem igen. Det känns som om hon har varit borta i en evighet. Hon skickade sms igår och visade livstecken och vilket livstecken dessutom ! Vad jag vill höra alla historier från Ayia Napa ! Hon må vara galen men ... GOD DAMN, I LOVE THAT BABE !


The start of "The Goodbye - Tour" ♥

     Datum: 2009-08-20 Kl: 23:27:57
Idag drog "The Goodbye - Tour" igång. Det är vad jag kommer kalla det här sista året för allt vi gör i år gör vi för sista gången. Vi är avgångsklasser detta året och efter studenten så är det goodbye med skoltiden.

Var enormt trött när jag skulle upp till skolan idag, så trött att jag fick rusa till bussen. Men jag antar att det var värt det, i alla fall idag för det var kanonkul att träffa alla igen och höra alla galna sommarfesthistorier som mina vänner sammlar på sig.

Till lunch festade vi till det med Donken. Efter lunch lyssnade vi på information om projektarbetet i matsalen och självklart ringer Paulina Paananen mitt i allt så henne får jag sitta och viska med under halva genomgången.
Sen var det tillbaks upp till klassrummet och hämta ut dom efterläntade saxarna.

Det har föresten även börjat en ny tjej i vår klass. Eller ny och ny men, hon skulle gått i trean förra året men fick barn då så hon börjar trean med oss nu istället. Hon hade sin son med sig idag och han var så underbart söt !

Övningskörde till Lund direkt efter skolan för att lämna av min bror. Snacka om att jag är bra på att köra nu ! Jag bara blåste på ner för motorvägen med farthållare på eller "autopiloten" som jag kallar det och sick sackade mellan bilar och långtradare. Det gick i en all världens fart !

Imorgon hämtar vi ut datorerna

Att vara eller inte vara brun ?

     Datum: 2009-08-19 Kl: 00:26:18
Jag har kommit fram till att sola, det är väldigt överskattat och ja, jag säger det för att jag själv är en sådan som aldrig blir brun. Men jag tänkte att jag skulle gå in för det den här sommaren och verkligen pressa på alla solsekunder som erbjöds. Visst gjorde jag det och jag är även väldigt stolt över min prestation från den här sommaren. Jag blev faktiskt ganska brun för att vara jag och det ett extremt understräck under "för att vara jag".

Hur kommer det sig då att solning är överskattat ?

Jo, gott folk ! När man är svenne som jag ända in i benmärgen (som också den är väldigt vit, va?) så varar inte den färg man fått särskilt länge. Det är så illa så att man till och med upptäcker att man fjällar när man sitter i en bil med Paulina & Joakim på väg till Halmstad en dag efter att man har kommit hem från Kreta. Att man sen har fjällat bort precis allt man kämpat för hela sommaren en vecka senare gör inte saken bättre. Att man sen ser att den ynkans färg som faktiskt valt att stanna sitter kvar på halsen av alla ställen och mest liknar ett psoriasisanfall gör det hela bara tragiskt.

Så nu lägger jag ner det här med solning och tomatklubben för en lång tid framöver. Men jag vet lika väl som ni att nästa år ligger jag där igen och hoppas på att kanske i år ska det gå lite fortare, bli lite bättre och stanna lite längre.
Men vad vore livet utan ett hamsterhjul ? You spin my head right round ...

Bolt who ?

     Datum: 2009-08-17 Kl: 22:08:06
Helt plötsligt har alla börjat prata om någon jäkla Bolt ? När jag loggade in på facebook hette alla i stort sett någonting med "Bolt". Jag fattade ingenting och fick det inte att gå ihop för den enda "Bolt" jag tänkte på var hunden från Disney-filmen. Men sakta men säkert gick det upp ett ljus för mig och även jag insåg att Bolt var en löpare.

Detta är vad jag kallar en äkta "Bolt".


Stenbrottet i dagsljus !

     Datum: 2009-08-17 Kl: 12:32:23
Det blev ett besök till Stenbrottet igår i dagsljus för att jag skulle få se hur det egentligen såg ut.
Slutsatsen av besöket blev att jag kom fram till var att det var väldigt mycket högre än vad jag sist hade trott.





At Amanda's !

     Datum: 2009-08-16 Kl: 20:37:54
Har hängt hos Amanda sen igår. Vi käkade en jädra massa, tittade på tv, körde hem Jonte och gick och la oss. Vi somnade bara inte förrens halv fem. Att Amanda klarade av att vara uppe så länge är ofattbart. Man måste känna henne för att veta att det egentligen är omöjligt för henne.

Idag har vi bara legat framför tvn hela dagen och ätit. Vi åkte vidare hem till mig för att fylla på oss med kinamat och cornflakeskakor och lite mer tv. Nämligen "Rachel Zoe Project". Timmen mellan sex och sju en söndag är helig för oss två.

Vi har fått för oss att vi ska gå till biblioteket imorgon. Om det nu äns har öppet ? Tiderna på biblioteken här i byggderna är nämligen inte dom bästa. Jag ser faktiskt fram emot detta spektakel.

Fredag !

     Datum: 2009-08-14 Kl: 13:18:45
It's friday, tjooho!

Det borde egentligen inte spela någon roll vilken dag det är nu när det är sommarlov men det gör det efterom flertalet av mina vänner går i sommarskola. Men idag är det fredag så då kanske det faktiskt händer något.

Fick ett nattligt samtal vid kvart i ett i natt av en orolig Paulina som inte fick tag i sin man. Jag svarade henne med aningens arg stämma: "HAN KANSKE SOVER !?". Just det, det hade hon inte tänkt på nej. Vad skulle pojken annars göra en torsdag kväll kvart i ett med sommarskola dagen efter ?

Idag åker Hanna eller "Lammkötts Hanna" som hon nu mera heter på min mobil till Aiya Napa (Nuppa?) på hälsoresa som hon så fint kallar det. Jag har bett henne göra allting som jag aldrig skulle gjort så det ska nog gå bra. Hon har Mathilda med sig som är en rätt frispråkig tjej så vi får se hur många det slutar med i den där dubbelsängen om nätterna.

(Linn, angående "Lammkötts Hanna" så ska du få en egen förklaring om det när skolan börjar.)

Utvädering av våra förhoppningar !

     Datum: 2009-08-14 Kl: 00:00:57
Jag kollade igenom min blogg lite och hittade ett inlägg som jag tagit från Hannas blogg som hon skrivit innan sommaren som jag nu skulle vilja utvärdera.



"Jag pratade med Mickan innan, väldigt ovanligt.
Mamma pratade om oss på jobbet idag, hon berättade för sina jobbakompisar att vi är mer som syskon och att vi pratar i telefon så fort vi få chansen. Hon var väldigt tydlig med att berätta hur vi inte bruka säga någonting till varandra hela tiden heller. Men i alla fall.

Vi pratade om i sommar. Vad vi skulle göra och sådär. Det är jag och mickan i sommar, som alla andra sommrar.
Det är alltid vi två som står där. Utan jobb och lever på våra föräldrar..trots den numera höga åldern.
Det är pinsamt, så in i helvete..jag vet..jag vet. Men vad ska man göra? I år har vi ju iaf lågkonjukturen att skylla på.
Att jag sedan inte ens har sökt sommarjobb är en annan grej.
I sommar ska vi åka till skåne och hälsa på våran bästis. Vi ska till Halmstad och hälsa på min storebror.
Vi ska till falkenberg och hänga. Vi ska vara här uppe i Tranås och vi ska vara nere i anderstorp. Som en vanlig, helt vanlig sommar.

Efter sommarn dock funderar vi på att ta en sista minuten till värmen för att vi verkligen har förtjänat det efter en sommar med så mycket jobb och slit. haha okej. jag ljög väll. Men vi vill helt enkelt åka och då gör vi det. Vi ska bara samla in lite cash och fjäska för våra föräldrar sen drar vi. Så nice! Då ska vi bara chilla på stranden med varsin drink i handen.
Så kanske vi går ut och dansar någon kväll..bara för att. Så ska vi bli kalasbruna också!

jag längtar till den där solstolen och drinken...väldigt mycket.
Och så längtar jag efter lite mickan&hanna-feeling. Den "feelingen" är inte att leka med hörni!"



1. Vi stod aldrig utan jobb. Eller jo jag, jag jobbade bara fyra dagar men Hanna jobbade nog fyra veckor allt som allt.
2. Vi åkte aldrig till Skåne och hälsade på Amanda som vi brukade.
3. Vi hälsade aldrig på Hannas storebror i Halmstad. En timme räknas inte.
4. Vi var aldrig i Falkenberg tillsammans. Hon var där ensam och arg och jag var på Kreta under tiden.
5. Jag var i Tranås två gånger men vi umgicks mest med hennes kompisar och jag kollade på.
6. Hanna har knappt varit här nere alls mycket. Men vi har i alla fall hunnit sova i lekstugan.
7. Sista minuten resen till värmen ? Den går av staplen men dock inte med mig. Hanna åker med en vän från Tranås.
8. Denna Mickan & Hanna - feelingen har jag inte kännt mycket av. Den kom aldrig riktigt ordentligt...

Det blir aldrig som man har tänkt sig. 15 mil skapar något vi inte märker men som syns i efterhand.

Vänskap uppbyggd på nudlar ?

     Datum: 2009-08-13 Kl: 23:19:52


Jag och Hang har en vänskap som bygger väldigt mycket på mat. Som ni ser från konversationen ovan så trodde hon att jag inte skulle komma eftersom hon redan hade ätit. Hon har så rätt. Jag känner mig inte alls lika sugen på att komma nu längre när maten redan är serverad. Det får nog bli en annan gång istället ...

Stjärnskådning !

     Datum: 2009-08-13 Kl: 13:06:40
Igår stog det i Aftonbladet att man skulle bege sig ut och kolla på himlen för det skulle komma en massa stjärnfall.
Sagt och gjort. Vi åkte till "stenbrottet", en plats jag aldrig hade varit på tidigare och jag rekomenderar inte att besöka den platsen första gången i mörker mitt i natten.

Jag, fyra kineser och en ynka svenne till gick där mitt i skogen mot stenbrottet och jag var så rädd. Jag brukar inte vara feg men igår slog det helt slint i hjärnan på mig, jag var livrädd. Det blir ju inte bättre av att man är omringad av kineser som alla ser ut att vara tagna direkt ur "The Grudge" samtidigt som dom börjar prata om "The Blairwitch Project" och andra skräckfilmer.

Vi kom i alla fall fram till stenbrottet och jag måste medge att det var väldigt fint och man såg stjärnhimlen kanonbra. Så vi lade oss ner på marken och kollade på stjärnorna och jag såg faktisk tre stjärnfall. Killarna låg hela tiden och kastade stenar för att skrämma upp mig & Hang men så helt plötsligt så hör vi en sten som ramlar ner rätt långt bort och konversationen som följde lät så här:

Jag: Vem av er vad det som kastade den ?
Killarna: Det var inte vi !
Jag: VEM AV ER VAR DET ?
Hung: Den där var för långt borta för att någon av oss ska ha kunnat kasta den.
Jag: NU GÅR VI HEM ! !

FJOOOOOOM, så stod alla på benen med stenar i nävarna beredda på att försvara sig. Jag vet inte om det var någon av killarna som kastade den, om det var någon annan där eller om den bara ramlade men den skrämde livet ur mig och jag var så nära tårarna. Men jag tog mod till mig, pallrade mig till bilen och sen åkte vi vidare till Ekekullen och spanade lite därifrån. Där såg vi faktiskt fyra stjärnfall till innan vi bestämde oss för att åka hem.


Kinesen kör lagligt !

     Datum: 2009-08-12 Kl: 00:17:51
Idag lyckades kinesen äntligen ta sitt efterlängtade körkort. Tredje gången gillt och ingen är gladare än jag att han kuggat två gånger för då betyder ju det att jag kan göra det med utan att ha dåligt samvete.

Som traditionen bjuder så blev det ju Donken. Egentligen skulle inte jag få plats först för Hang och alla hennes tjejkompisar skulle med men sen vart det tydigen ändring på det. Så det blev jag och sex killar som for iväg och jag var shotgun i kinesbilen. Great !

Kinesen Hung Bui var väl sådär på att köra. Eller, det gick ju bra för honom om man inte störde honom genom att prata eller ändra musik...

Gossip Girl Season 3 Promo

     Datum: 2009-08-11 Kl: 13:53:41

Hankie - Doo & Dubai besök !

     Datum: 2009-08-09 Kl: 23:51:20

Nu för tiden händer det inte allt för mycket i mitt liv. Alla vänner är i sina stugor så jag har inte fullbokat på mina dagar precis. Den enda som är hemma är Hang så henne umgås jag flitigt med nu. Hon undrade om jag inte skulle börja vara med mina andra vänner snart och då undrade jag om hon inte ville vara med mig mer. Svaret jag fick var: "Jo, men mina andra kompisar börjar faktiskt komma hem nu och då går vi tillbaka till dom. Du vet att det faktiskt är rutin". Så sant, så sant.

Idag har nästan hela familjen varit och hälsat på familjen Lindvall som bor i Dubai. Tyvärr var vi inte i Dubai utan i deras hus, sex gator längre upp i vårt område. Jag njuter allltid i fulla drag när vi är där. Bara huset och atmosfären där i är perfekt. Att lyssna på alla deras upplevelser och vanliga liv är hur intressant som helst så man skulle kunna skriva en bok om det. Det är kryssningar till Jamaica, bada med delfiner, limousinpartyn, champagnebruncher och mycket mer. Men det är även ormar som är 5 meter långa, malaria, apor som är livsfarliga och kriminalitet. Fy sjutton säger jag bara. jag vill inte hitta en kobra på mitt köksgolv !

Deras yngsta barn Emil är runt sju år och han är så söt ! Han babblar på som bara den. Han försöker prata på svenska men har engelsk brytning samtidigt som han lägger in engelska ord och pratar i engelsk ordföljd. För söt ...


Kreta - Del 3

     Datum: 2009-08-06 Kl: 19:46:14
Jag träffade ju Maja där nere så vi och hennes syster drog ut en kväll...


Vi började på Splendid.



Johanna fixade gratis inträde till oss.



Vi drack drinkar och sjöng kareoke. Det lät nog inget vidare men vi körde på att "vi känner ju ingen här ändå".



Johanna & Maja



Sen drog vi vidare till Eclipse.



Där drack vi mer drinkar, dansade, pratade med jobbiga greker och raggade på snygga bartendrar.


Kreta - Del 2

     Datum: 2009-08-06 Kl: 14:16:31
Bodde man i lägenheterna längs ner så hade man egen pool och eftersom vi bodde i lägenheterna över så hade vi poolerna precis under vår balkong, vilket gjorde att mamma poängterade hundra gånger över hur viktigt det var att vi inte fick slänga någonting i poolerna.

Men en kväll när mamma hade gått och lagt sig så frågade pappa om jag skulle slänga en golfboll i poolen om han gav mig en. Jag sa att det kunde jag för jag visste att han inte skulle ha någon golfboll men självklart hade han det så jag blev praktiskt taget tvingad att kasta i den. Men precis när jag ska kasta i den så skriker han: “ Nej för helvete, inte i poolen under oss, kasta den i poolen jämte så att norrmannen får skiten för det”. Norrmannen var vår kära granne på andra sidan. Sedan skulle jag gå in för att hämta diskmedlet som jag skulle ta in till mamma och då säger han åt mig att spruta diskmedel i poolen. Jag tvärvägrar men då sliter han åt sig flaskan och sprutar diskmedel för kung och fosterland ner i poolen. Stackars dom nya gästerna i den lägenheten säger jag bara. Det var väldigt viktigt att inga av kvällens händelser nämndes för mamma.



Min lillebror är fjorton år fyllda men kan inte äta utan att spilla utanför tallriken vilket han bevisade en kväll på en resturang. Bara kombinationen av en vit duk och att min lillebror beställer in BBQ-sås gör att man vet att det kommer sluta  katastrof och så gjorde det. Det var som ett Niagarafall av BBQ-sås som forsade ner för hans tallrik ner på den vita duken. Denna gång spillde han så mycket att han till och med skämdes själv, så när det var dags för servitören att ta bort tallrikarna så gick han iväg och låtsades kolla på utsikten...



Det fanns också världens sötaste hund på Kreta som jag hittade inne i en affär. Den ser ut som en valp men var inte det. Skulle jag någongång sno i mitt liv så skulle det vart den hunden ♥


Kreta - Del 1

     Datum: 2009-08-04 Kl: 15:02:58
Jag har ju inte skrivit eller visat er några bilder alls från Kreta så en del kommer nu lite snabbt ihopkraffsat.

Reception.

Pool.

Utsikt.

Surfare.



Vi hade tsunamihöga vågor i stort sett varje dag. Det var röd flagga men dom flesta badade ändå, inklusive jag. Men det borde jag inte ha gjort. Vågorna var minst en och en halv meter över mitt huvud och när dom kom så flög jag som en vante i 200 km/h in mot land. Bikiniöverdelen flög ner, kalssuparna kom i ett och när jag äntligen fick upp huvudet över ytan så var det sådana extrema underströmmar som sög ut mig igen och sen kom en ny våg och och jag flög in igen och samma procedur förekom en antal gånger tills jag lyckades ta mig upp. Det kändes verligen som om man flög runt i en tvättmaskin och att någon kan ha överlevt tsunamin är ju ett mirakel. Jag hade i stort sett nära döden upplevelser min mina vågor.

Det positiva med att det var så höga vågor var att det var surfare där varje dag som jag låg och kollade på. Surfare är snyggt !


Fortsättning följer...





Nicotinella !

     Datum: 2009-08-04 Kl: 00:26:39
Idag blev familjen Lundberg med hamster.
Vi döpte den till Nicotinella.
Isn't she adorable ? ♥


Kalas hos Hankie !

     Datum: 2009-08-03 Kl: 22:11:42
Idag har jag vart hemma hos Hankie på kalas. Ett väldigt svennigt kalas för att vara kineser måste jag säga. Vi käkade spagetti och köttfärsås, man kan tro att det var mitt kalas ? Sen åt vi äkta svensk gräddtårta gjord av två kineser. Det var så festligt så.

Mitt i kalasandet så frågar Hangs mamma mig på vietnamesiska om jag vill ha kräftor ? Jag märkte inte ens att hon frågade eftersom hon sa det på vietnamesiska men Hang började skrika på sin mamma att hon inte kunde fråga mig på vietnamesiska för jag kan inte det språket. Sen började hela familjen skratta och där satt jag mitt i allt ihop och fattade ingenting som det brukar vara. Vietnamesiska är jädra mig inget lätt språk att lära sig men jag kan några ord.

Hankie hade fått riktigt snajsiga presenter. En klocka, kläder, pengar, klädstång och lite annat. Hangs pappa frågade mig om jag inte tyckte att det såg ut som en second hand - affär i Hangs rum nu med tanke på klädstången och sen gapskrattade han. Dom är för jäkla roliga där borta i Chinatown alltså !

HAPPY B - DAY !

     Datum: 2009-08-03 Kl: 01:07:19
VAD ÄR DET FÖR EN DAG ?
ÄR DET EN VANLIG DAG ?
NEJ, DET ÄR INGEN VANLIG DAG FÖR DET ÄR HANKIE'S FÖDELSEDAG !
HURRA ! HURRA !  HURRA !

HAPPY B - DAY ♥


Svininfluensa & Halmstad !

     Datum: 2009-08-02 Kl: 23:34:44
Jag måste ha svininfluensa. Nu tänker ni att det har hon inte alls, men tror hellsicke jag har det ! Vad skulle jag annars ha ? Jag har så ont i halsen så det är skamligt och kroppen har gjort ont hela dagen och huvudet dunkar. Mamma vill sätta mig i karantän. Jag har redan lyckats smitta Paulina och Jocke är nog värst drabbad av oss alla. Han har ju ta mig sjutton besökt England där svininfluensan härjar som värst så nu är vi alla drabbade. Gott !

Vi åkte i alla fall till Halmstad igår, men svininfluensa eller ej. Det var "Marinfestivalen" så vi var först nere på stranden lite och sen inne i stan. Jag och några kompanjoner åkte hem lite tidigare för att det blev lite för mycket för en manlig kompanjon. Taxiresan hem innehöll en vidrig lukt och kräk, splash på rutan och i sätet. Tack och lov slapp vi betala 2000 spänn som det egentligen hade varit i böter. Hade kunnat blivit dyrt för den kräksplashande kompanjonen i fråga.

Somnade som en sten jämte Jocke & Paulina inatt. Dock gjorde inte Paulina det, hon tyckte jag och Jocke var ivägen och att det var för varmt så stackaren gick och la sig på golvet, där somnade hon dock på en sekund. En annan slaggade på i sängen som bara den !

Idag har vi kurerat våra svininfluensor, vart på Donken och vart på bio. Det blev "Sommaren med Göran" och den kan jag rekomendera. Sen att det satt några förståndshandikappade framför oss gjorde inte preis upplevelsen sämre. Sen körde vi hem oss och nu ligger jag här med min svininfuensa. Ska nog kurera den lite ...

RSS 2.0