Mickan & Jonis !

     Datum: 2009-12-29 Kl: 17:48:56
Mickan & Jonis umgås en lördagkväll.


Groteska Julkort !

     Datum: 2009-12-28 Kl: 17:05:51
Så här i juletider så hinner jag aldrig blogga eller ens sitta vid datorn men idag tänkte jag bjuda på ett roligt inlägg. Ett rikitgt roligt inlägg om årets groteska julkort från både min och Hannas familj.

Vi börjar lite lugnt med "Hamsterråttan firar jul"

"Hamsterrtåttan är besviken på sina julklappar" Notera att endast röven fångas på bild.

"God Jul önskar Ove"

"God Jul önskar fotbollslaget Lundbergs IF"

"God Jul önskar hamsterråttan i Jimmys hand och tönten ner till höger"

"God Jul önskar rara Hananas"


Julafton !

     Datum: 2009-12-25 Kl: 13:03:36
Detta årets julafton började faktiskt riktigt roligt för en gångs skull. Nämligen genom att mina kära grannar Sara & Elin kom instapplandes genom dörren i pyjamas med en handduk under armen för att låna vår dusch. Deras värmesystem hade nämligen dagen till ära kapsejsat så dom hade sovit med 15 grader i huset så här i juletider.

Sedan blev det ännu roligare när det årliga julkortet skulle tas. Vanligtvis brukar jag och minasyskon vara svinarga över detta förbannade kort, men i år var allt bara så komiskt. Vi hade med hamsterråttan på kortet och hon sprang överallt. Mamma blev vansinnig för att vi inte gick in för det och pappa slängde sig vid våra fötter så att det såg ut som ett lagfoto i fotboll. Ja, herregud vad jag skrattade. Korten som togs måste gått till historien som dom gräsligaste genom tiderna !

Resten av dagen var bara som vanlig julafton. Allt hände exakt som vanligt men jag tror faktiskt att vi låg en halvtimme före normal tid i år. Anledningen till det var att vi var tvugna att åka hem tidigare för att vi var tvugna att gå till kyrkan med min lillebror som konfimeras, för dom var tvugna att gå på kvällen. Så jag tog med mig Hung till kyrkan och vi sjöng psalmer för full hals. Det var rätt mysigt i kyrkan faktiskt med tända ljus och kör som sjöng. Sen när vi skulle gå ut fick alla ett ljus i handen, mysigt faktiskt.

Sedan begav jag & Humpe oss till August framåt halv ett. Där bjöds det på julmust för att behålla julstämmningen lite, och så fick jag spela x-box. Sedan däckade jag i Agges soffa till fyra inatt då vi begav oss hemåt.

Jag är väl rätt så nöjd med min julafton i år ändå, jag fick allt jag önskade mig och jag hann umgås med vänner...

Merry Christmas !

     Datum: 2009-12-24 Kl: 00:22:26
Jisses vad mycket det är som ska göras innan jul, hinner inte sitta vid datorn direkt. Jag hinner inte med allt och nu orkar jag inte mer även fast jag inte är färdig. Har spenderat dagen tillsammans med Hanna för att försöka fixa det sista, men jag blev ändå inte klar. Kvällen blev som traditionen bjuder hos Amanda med henne, Jonna och Hanna. Det känns som att de är dom ända som man är tillåten att umgås med så här dagen innan julafton.

Bjuder på ett kort på mig och alla mina kollegor på praktiken. Fick en julklapp av dom, en rosa strut med polkatryfflar och ett julkort med 500 kronor i. Inte det sämsta, bra praktikplats har jag verkligen ! ♥

Merry Christmas !


I'm alive !

     Datum: 2009-12-21 Kl: 14:25:47
Jag lever ! Men helvete vad jag har att plugga och allt ska vara inne imorgon. När har jag tänkt att jag ska hinna ?

Jag har cirkus 35 minuter på mig nu att plugga innan bussen går. Sen hinner jag plugga dom 20 ynkans minutrarna som batteriet håller i bussen, sen har jag no time left to study ! Ikväll är det ju fest så det lär inte bli mycket pluggande när jag kommer hem heller.

Satans makaroner, hate it !

Torsdag !

     Datum: 2009-12-17 Kl: 21:56:51
Är det kallt ute eller är det kallt ute nu för tiden !? Tjo flöjt vad nosen höll på att frysa sönder när jag begav mig ut för att skrapa rutorna på Blixten McQueen. Jag hade planerat att cykla till praktiken som jag faktiskt alltid gör men det blev tvärstopp på det när jag såg all snö och is och kände det kalla vädret. Så det blev bilen till praktiken idag och jag sket faktiskt i att jag var en miljöbov.

Annars har det rullat på som vanligt i mitt hamsterhjul. Hade en klippkund och en klipp och färg och det gick riktigt bra. Annars så har jag bara knatat runt och ätit julgodis, kakor och tomteskum och lyssnat på nytt skvaller från Julias dejting.

Dagens höjdpunkt var att jag fick en julklapp av Susan som gör naglar på salongen. En fin liten julpåse med ett nagellack och en nagelfil. Nagellacket kostar för övrigt 100 pix så här är vi inte snåla ! Jag gillar den damen, hon är nog världens snällaste och gladaste.

När man inte har någon egen fantasi ...

     Datum: 2009-12-16 Kl: 22:33:11
... Så bloggar man om den här listan som jag hittade hon en vän som kände en vän som hade en blogg. Oh herregud vad jag har skrattat ! Läs och njut, för jag vet att ni kommer känna igen er !

Den officiella skitlistan

1. Fantomsjua
Du vet att du har skitit. Det finns skit på papperet men inget i muggen. Ibland kallas den for "Torpedskiten" av de som hör plasket.

 

2. Teflonkabeln
Glider ut så snabbt och lätt att du inte ens märker det. Det finns inte ett spår på papperet, utan du måste kolla i muggen för att vara säker pa att du skitit överhuvudtaget.

 

3. Smäcken
Samma konsistens som tjära. Lämnar permanenta märken i muggen och du torkar dig 18 gånger utan att bli ren. Det slutar med att du ger upp och stoppar papper i kalsongerna för att inte skita ner dem.

 

4. Luringen
Du är klar, torkar dig och är precis på väg att ställa dig upp när du
inser... att det kommer MER!

 

5. Spräck-en-ven-i-pannan skiten
Skiten som fick Elvis att kasta in handduken. Den kommer inte förrän du är svettig, skakande och alldeles blå av all ansträngning.

 

6. Viktväktarn
Fullständig tömning. Du skiter så mycket att du tappar 10 kilo mer än du tidigare ätit. Viss oroskänsla infinner sig om avsaknaden av vissa organ.

 

7. El pronto
Du får maximalt vara inom en 10 sekunders radie av muggen. Inträffar inte allt för sällan innan man får ner byxorna. Önskeläge: Ensam hemma.

 

8. Texasvarianten
Den är STOR, så stor att det är tveksamt om den kommer att kunna spolas ner utan att bli delad (normalt går det bra med en klädhängare). Vanligtvis skiter man en sån här när man är hos någon annan. Kan föregås av en 5:a och eller en 11:a.

 

9. Mollbargaren
Skiten som alltid gör magplask och skvätter ner hela häcken. Även den del av skjortan som hänger ner bakom.

 

10. Mörthuvet
Du sitter där, jäkligt skitnödig, fiser ett par gånger men skiter ända inte. Känns som den ligger i loppet... en potentiell 5:a.

 

11. Cementskiten
När du väl börjat skita önskar du att du fått en ryggmärgsbedövning. Ungefär som att föda ett sjölejon... ett fullvuxet sjölejon.

 

12. Ormskiten
Rätt mjuk, ungefär lika stor som tummen men minst en meter lång. Den har potentialen att bli en 2:a.

 

13. Korkskiten, även kallad "Flytaren"
Du spolar tre gånger och den är fortfarande kvar. Herregud, hur blir man av med den, den är fanimej osänkbar. Naturligtvis inträffar denna skit alltid hemma hos någon annan.

 

14. Den Mexikanska skiten, eller Montezumas hämnd Det är som att skita sulfat. Låt absolut ingen svett rinna mellan skinkorna de närmaste dagarna. Enda tillfället när man njuter av att ha ett halvt kilo margarin i brunögat. Det är inte riktigt säkert att börja äta förrän häcken slutat svida. (Det är så mexikanerna vet att de är hungriga.)

 

15. Ölskiten
Den absolut värsta, naturligtvis också den mest vanliga. Inträffar dagen efter kvällen före. Normalt brukar det ju inte lukta så illa, men den här skiten luktar verkligen faaan! Du sprejar muggen så mycket att det ser ut som om den blivit dränkt i tallbarr och fattar inte hur din häck kan sprida så mycken skit genom ett sånt litet hål. Sen upptäcker du att det inte finns ett spår av toapapper, ingen doftspray, ingen toalettborste och, naturligtvis, står kvällens ragg utanför och väntar på att muggen ska bli ledig. Självklart inträffar denna skit alltid hemma hos någon annan.

 

16. Rembrandt
Du känner dig som en vätgasballong. Tjocktarmen är som en Anakonda. När du väl, och efter några provskott insett att det inte lönar sig att smyga ut den i omgångar, har satt dig och avfyrat så känns det som om du haft en digital slutmuskel med en spridningsradie på 180 grader. Dina skinkor, sittringens undersida samt keramikfotöljens inkram är nu omlackerat. Eftersom du inte är hemma är pappret naturligtvis slut. Du använder händerna för att göra rent och upptäcker även att vattnet är avstängt. Äter sedan inte mer chips den kvällen.

 

17. Araben, eller vadarfågeln.
Sitter inne med ett jättelass. Slutmuskeln i övre dödlage. Tar i som en indian utan mista tandens till avfyring. Kan resultera i en 5:a utan tömning. Det enda som är på väg ut från kroppen är nabben... Dax att söka hjälp.

 

18. "Klutt i raggen"
När du tror du nypigt av sista korven ordentligt och ska till att torka dig. Då får du fulla papperet och röven full i skit för att det fanns en klick hängandes i raggen.

 

19. Pluggen
Du är på en offentlig toalett och är väldigt orolig i magen. Du halvstår för att inte komma åt den äckliga toan och klämmer allt du orkar för att du är hård i magen. I själva verket är det bara yttersta ploppen som är hård, resten är som klimpvälling. Hela toan, väggen bakom dig och dina nedhasade brallor blir full i sörja och folk står utanför och väntar på att få komma in.
VAD GÖRA???

 

20. 150 decibell'arn
Du känner dig djävligt nödig och tror det är ett redigt lass på gång, men i själva verket är det bara gaser. Du försöker smyga ut eländet för att undvika pinsamma oljud men trycket är för stort och du brakar på som 10 kalaschnikovs i kör. Det har nu omöljigen inte ungått någon inom 1 km radie om vad du sysslar med. Denna situation inträffar för det mesta på jobbet, vid större familjemiddagar hos svärföräldrarna eller på hotellrummet/hytten
på finlandsfärjan då du precis lyckats fått i säng drömragget.

Och jag skrattar ... och skrattar ... och skrattar !


Tisdag !

     Datum: 2009-12-15 Kl: 22:53:27
Startade dagen med första och enda lektionen som var samhällskunskap. Jag arbetade på riktigt bra men jag kom inte så långt ändå. Det delades ut lappar om vad man låg efter med. På min lapp stod sex arbeten uppskrivna som jag inte hade lämnat in. Jag visste att jag låg efter, men jävlar vad jag låg efter ! Extra kul att sista lektionen var idag med ...

Ordentliga som vi var så stannade jag & Emma kvar hela eftermiddagen och pluggade ikapp lite även fast vi slutat halv tolv. Eller, det tog ju ett tag innan vi satte igång med själva pluggandet. Istället startade vi upp eftermiddagen lite lätt med att sjunga julsånger för full hals tillsammans med Lisa och Ida. Vad glad jag blev att Lisa ville sjunga med mig för en gångs skull, för det är inte ofta hon vill det. Sedan lyckades både jag och Emma plugga lite, men sen så var det helt plötsligt rast och då gick vi ner och fikade och snackade lite skit med Eric ett tag.

Men resten av eftermiddagen rejsade vi på riktigt bra. Eller, det kan ju hända att jag fick lite hjälp där på slutet som jag uppskattade mycket. Jag förstod faktiskt uppgifterna tillslut och blev klar med arbetet. På hemvägen låg jag deckad längst bak i bussen och lyssnade på musik ur en mössa med inbyggda hörlurar. Det var något nytt men festligt var det !

Emma i arbetartagen !
Vi studerade på golvet hela eftermiddagen i brist på klassrum.



Måndag !

     Datum: 2009-12-14 Kl: 22:31:56
Tog mig i kragen och tog bussen redan vid halv tio till skolan idag fast jag kunde tagit den vid kvart över tio. Men kände att jag var tvungen att åka in och öva lite eftersom en del andra gjorde det. Blev dock inte mycket vettigt med det övandet. Fönade vågor två gånger men dom blev faktiskt ganska fina för att vara första gången i stort sett. Vandrade även med lite kvinnor till Hemköp för första gången för den här terminen för min del.

Eftermiddagen var lugn. Mentorstid och sen projektarbete. Kom faktiskt en bit på loggboken för en gångs skull, kunde ju inte göra annat då min kompanjon flög till Fuerteventura idag. Vi hade även möte med snygg Alex, bara, jag och Emma. Vi hade riktigt trevligt och snicksnackade om allt möjligt som inte hörde mötet till och hans ögon är to die får ! Men det får bli i ett annat liv ... Men en kram fick vi, och vilken kram dessutom !

Skulla lagt mig tidigt. Det är redan försent. Crap !

Hej och hå !

     Datum: 2009-12-12 Kl: 19:44:53
Sitter i soffan och snackar med Hung. Snart kommer Hang. Kineser överallt. Till det festar vi till det lite extra och köper kinamat. Kan bli festligt !

Nu bråkar jag med Hung. Han är ett svin. Jag är ett svin ! Hej svininfluensa !

Torsdag !

     Datum: 2009-12-10 Kl: 23:02:22
Praktik idag och det var lugnt hela dagen. Julia hade dock en massa skvaller att komma med sen julbordet och helgen. Den kvinnan är banne mig i farten nu för tiden ! Ikväll äter hon prinskorvar med Volvos nya VD, eller han är åtminstonde i samma lokal...

Annars så har vi bakat lite mer julgodis på praktiken, och Carin, Sofia & jag var på Arvids en sväng och handlade julklappar. Annars har det inte varit mycket att hänga i julgranen.

Nu blir jag tillsagd att gå och lägga mig så bäst att jag lyder. Det sägs att det är för mitt eget bästa och det stämmer.


Jag skrattar !

     Datum: 2009-12-10 Kl: 00:18:43
Paaauuuiiii säger:
Jag och Joakim har ju pratat om vad han önskar sig till jul. Men jag har inte fått något direkt svar men idag fick jag ett sms... Vet inte hur jag ska tolka detta?

Av Joakim: Jag önskar mig en premunation på Moore för antingen 6 nummer för 169 eller 12 för 299 :)

Onsdag !

     Datum: 2009-12-09 Kl: 22:21:23
Idag var vi på besök på Mary Kay med skolan, eller vi var halva klassen. Vi satt och lyssnade på en snygg pingla som pratade och sen fick vi se olika små filmer om hur man sminkar. Samtidigt fick vi kaffe och pepparkaka som tilltugg. Problemet var bara att jag tog kaffe för att det ser bra ut även fast jag inte ha lärt mig dricka det än. Till en börkan gick det bra att sörpla i sig lite men när jag fortfarande hade mer än halva koppen kvar så kunde jag inte få i mig mer, så jag gömde det bakom den vita gardinen...

På hemvägen var Anette snäll så vi festade till det genom att åka till McDonalds och luncha. Och ja, vi åkte minibuss till Mary Kay även fast det ligger max 2 km från skolan. Men gå är ju som vanligt inget alternativ när jag är med.

Eftermiddagen spenderades på Expo. Hade en tant först som skulle ha slingor i luggen (!?) och sen klippa till sig lite. Sedan fick jag stanna kvar för att ta en annans klippning men den var inte så farlig som jag trodde. Det var en liten pojke som satt så stilla men helt plötsligt märkte jag att huvdet dinglade åt lite alla håll och kanter. Pojken hade somnat. Så där stod jag med ett huvud i näven och fick tillkalla förstärkning som kunde hålla uppe huvudet medan jag friserade till resten. Det var inte min vackraste klippning direkt men somnar man så somnar man. Jag fixade i alla fall en blå tuppkamm på honom.

Stora Yllet Dagen !

     Datum: 2009-12-08 Kl: 23:44:11
Är jag dum i huvudet eller ? När man loggar in här så loggar man in med sin e-postadress men vad är jag på väg att skriva ? Jo, YSTAD !? Vad tänker jag med ?

Idag var det den "Stora Yllet Dagen". Den dagen har varit planerad sen vi började skolan och är till för att hedra Sofias andra namn. För Sofias andra namn är tro det eller ej nämligen "Yllet" hur man nu i hela fridens namn ens kan heta det ? Eftersom namnet är så ovanligt så har det ingen bestämd dag när den har namnsdag så vi gav den en alldeles egen dag. Dock så hände det ingenting idag. Dagen glömdes i stort sett helt bort. Men då blev det nästan exakt som en äkta namnsdag för Sofia för det är ungefär så det brukar gå till för oss vanliga som har andra namns namnsdag.

I skolan hade vi i alla fall egen hårvård idag. Jag var med Lina & Kikki och vi färgade, slingade och klippte. Själv la jag bara i lite folieslingor på vissa ställen i mitt hår. Sedan hjälpte jag Lisa att färga hennes utväxt svart.

Lisa skrämde halvt ihjäl mig när hon sköljde ur mina blonda slingor och hon var seriös själv och skojade faktiskt inte alls som vi annars brukar göra när någon ligger i shamponeringen:

Lisa: Är det meningen att det ska vara bruna slingor ?
Jag: Nej ?
Lisa: Men det är det. Ska det vara det ?
Jag: NEJ !?
Lisa: Mickan, skojar du ! Ska det vara blonda slingor ?
Jag: Ja, det ska det ! Vadå !?
Lisa: Men det är ju bruna slingor !!
Jag: Lisa, du skojar !?
Lisa: Nej, det gör jag inte ! Kikki vad har ni gjort !!!!?
Jag: Vad i ... !?
Kikki: Men det är ju löshåret !!
Lisa: Jaha ...

Herregud vad rädd jag blev och Lisa var nog lika rädd hon !

Alla önskar vi väl oss en eltandborste ?

     Datum: 2009-12-07 Kl: 20:13:50
Nu är min pappa i farten igen och den här gången ska han önska sig julklappar. Varje år önskar han sig en kockkniv och så även detta år men det får han aldrig någon även fast det är det enda han önskar sig. Men i år har han kommit med något nytt som han promt ska ha, nämligen en ELTANDBORSTE !

(Han har tjatat om denna eltandborste i evigheter och ska absolut ha den dyraste)

Pappa: Jag önskar mig en eltandborste.
Mamma: Jag vet det, det är ju det enda du har tjatat om den senaste tiden.
Pappa: Ja, för tandläkaren har faktiskt sagt att jag ska använda en eltandborste.
Mamma: Ja, men du vill ju ha en tandboste för 1500 kronor ! Har tandläkaren sagt att det måste vara den dyraste !?
Pappa: Ja, tandläkaren sa att "bara det bästa duger åt dig".
Mamma: Det tror jag inte på och jag tänker inte köpa en eltandborste för så mycket pengar till dig !
Jag: Men köp en billig, han kommer ju ändå inte veta om den är dyr eller inte.
Pappa: Joho, för jag sitter inne på pricerunner och kollar på eltandborstar nu och jag kan allt om dom !
Mamma: Du kommer inte ens använda den.
Pappa: Jo det kommer jag. Varje dag !
Mamma: Nej, nu får du vara seriös och inte skoja ! Inte önskar du dig väll en eltandborste !?
Pappa: Jooo ! Men köp ingen fin till mig då ! Åk du till Ullared och köp mig vanliga tandborstar i 100 - pack då !!
Mamma: Men skriv upp vilken det är du vill ha då ?
Pappa: Nej, det tänker jag inte ! Ta datorn ! Jag vill inte ens kolla på eltandborstar mer för jag får ju ingen !! Nu är jag tjurig !

Så tog han sitt pick och pack och gick ner...


Att vara eftertraktad !

     Datum: 2009-12-05 Kl: 18:38:36
Det är inte lätt när man är så eftertraktad som jag är.

Igår var jag ifrån min mobil under ett litet julbord och vad visas på skärmen när jag kommer tillbaka:

  • 8 missade samtal
  • 8 nya meddelande
Sen så har jag inte varit inne på facebook på 24 timmar ungefär. Vad visas när man loggar in:

  • 1 personligt meddelande
  • 11 nya händelser
  • 2 nya vännförfrågningar
  • 1 gruppinbjudan
  • 1 sidförslag
Jag har det inte lätt...

Julbord !

     Datum: 2009-12-05 Kl: 18:29:13
Igår på praktiken så hade vi en liten tjej från femman som skulle praktisera i en dag. Eftersom jag var äldsta elev så fick jag bossa över henne. Men jag var faktikst en snäll boss och jag lärde henne allt jag kunde... eller jag försökte i alla fall. Jag satte ungen på att rulla permanent och sen efter ett tag slog det mig ... JAG SATTE UNGEN PÅ ATT RULLA PERMANENT ! Att rulla permanent är rena rama straffkommenderingen om man inte kan det. Så jag rättade genast mitt fel och lät henne schamponera en docka och så lärde jag henne att göra inbakade flätor istället.

Vi gjorde även glögg ihop och dukade fram och fixade och donade. Vi hade mycket roligt tillsammans faktiskt. Jag är en bra handledare !

På kvällen var det julbord med praktiken och det började med att vi fixade i ordning oss i salongen. Vilka pumor mina kollegor är alltså och vad roliga dom är ! Dom är nästan värre än vår ålder när det är dags för fest. Är det fest så är det fest ! Julbordet var trevligt och jag & Julia var typ yngst på stället så det fanns inte så mycket att spana på. Eller hotellchefen är ju snygg men han är ju intresserad av Julia fast hon vägrar erkänna det.

Annars så dracks det drinkar och så shakade mina kollegor lite ass ! Det blev slagsmål på dansgolvet och en 55 - åring sparkade till en 25 - åring mellan benen. Mycket underhållande och jag skrattade gott i smyg ! Annars så var det lite äckliga gubbar som tog på mig och ville dansa med mig men jag sa blankt nej. Usch !

Halv ett traskade vi hem efter en rolig kväll. Det är faktiskt rätt roligt att kolla på när äldre festar till det. Mycket roligt !

Torsdag !

     Datum: 2009-12-03 Kl: 23:23:17
Idag var det inte roligt att gå upp. Det finns nog ingen som har värre självmordstankar än jag när det gäller att stiga upp tidigt på morgonen. Men idag var det ju ändå sovmorgon om man kan kalla det för det. Gick inte upp förrens lite efter åtta och det är ju ändå två timmar och tjugo minuter längre än vanligt men lika död var jag för det. Jag söger som min pappa att: "Hade någon kommit fram till sängen i den stunden med ett papper och bett mig skriva på om förtidspension så hade jag gjort det utan att tveka". Så sant !

Hade tre kunder på praktiken och alla klippningar blev faktiskt riktigt bra. Sofia från tvåan är även där dom här två veckorna eftersom dom har praktik nu så nu fick vi dela på allt som ska göras vilket ändå var ganska bra. Vi packade upp lite varor och sådär. Hon och Julia bakade även julgodis mitt på blanka förmiddagen och det doftade ljuvligt ! Jag var även ambitiös och gjorde en frisyr på en docka.

Imorgon ska det komma en liten tjej som går i femman som ska praktisera i en dag. Det kan bli gulligt ... eller jobbigt ?

When you can live forever, what do you live for ?

     Datum: 2009-12-03 Kl: 00:01:17

"What lies behind us, and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us."



Exstencions - kurs !

     Datum: 2009-12-02 Kl: 21:29:26
Idag är det 2 december och där med var det dags för extencions - kurs i skolan. Vi fick alltså lära oss att sätta i äkta löshårsslingor i håret. Vi limmade fast dom med vax och dom blev faktiskt riktigt fina. Det var jättekul och dagen gick hur fort som helst !

I slutet på dagen fick vi pröva på varandra så nu har jag lite bruna slingor kors och tvärs över halva huvudet. Det känns helt konstigt att ha huvudet fult med limmbitar men man vänjer väl sig. Frågan är bara hur jag ska få bort det här spektaklet när det blir aktuellt men det är väl ett senare problem !



RSS 2.0